IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 16 юни

08:30 | 16.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Преглед на печата за 16 юни

Експертите на Хохегер е трябвало да взимат 1150 евро на ден

в-к Капитал Daily

Един експерт към австрийският лобист Петер Хохегер, работещ по възложената му от кабинета "Станишев" кампания за подобряване имиджа на страната, е трябвало да взима по 2248 лв. на ден или по 1150 евро. Това се съдържа в ценовото предложение на офертата на Хохегер, която правителството на Сергей Станишев одобрява през 2007 г. и сключва договор. Това предложение дори не се съдържа в техническото описание и така не е ясно тези хора какво конкретно е трябвало да свършат.

България може да е Силициевата долина на Европа

в-к Капитал Daily

„R&D звеното ни в София е третото най-голямо в световен мащаб. От всички офиси извън централата на компанията в Пало Алто, които се занимават с такава дейност, този в София се ползва с най-добра репутация. В общи линии той е най-развитата ни локация за научна дейност“, твърди Богомил Балкански, вицепрезидент на VMWare.

"Това се дължи на няколко фактора. Звеното съществува от 7 години като част от VMWare. Тимът, който ръководи дейността тук, обаче дойде като сработен екип. Той съществува от времето, преди да бъде придобит от компанията. Едно от най-важните неща за успеха на една R&D група е наличието на сплотена група хора, която може да работи заедно".

Новите данъци в София може и да се ревизират

В-к Сега

Новото данъчно зониране на София, което ще повиши до над 100% данък сгради и такса смет за близо 170 000 собственици на имоти, ще бъде въведено само ако има "частичен консенсус" сред гражданите. Това обяви кметът Йорданка Фандъкова пред "Дарик". По думите й зонирането може да не бъде въведено от догодина или да се въведе, но не във вида, в който бе обявено преди дни. Фандъкова обеща, че промените ще се правят поетапно, за да няма драстичен скок в данъка. Според новата данъчна карта централната градска част се разширява почти двойно, като районът около гарата например трябва да мине от четвърта в първа зона. Това означава двойно поскъпване само на данъка, макар и за няколко години.

Всички детски градини - със сертификат за енергийна ефективност

В-к Сега

Всички сгради за обществено обслужване (за здравеопазване, образование, търговия, култура и спорт) с над 500 кв. м разгърната застроена площ ще трябва да имат сертификат за енергийна ефективност. След 9 юли 2015 г. площта ще падне наполовина (до 250 кв. м). Досега изискването бе за всички сгради, но над 1000 кв. м. Сертификатът ще замени енергийното паспортизиране на сградите и ще е задължителен и за всички жилищни и офис сгради. Той ще се издава както за нови сгради, така и всеки път, когато се ремонтира или се прави преустройство, надстроява се или се променя предназначението на старите жилищни или офис сгради. Това предвиждат промените в закона за енергийната ефективност, публикувани на правителствения сайт strategy.bg.

Беларуските туристи луднаха по родното море

В-к Стандарт

Рекорден е интересът на беларуските туристи към почивките в България през това лято, съобщава беларуското издание на вестник „Комсомолская правда”.

Билетите за полетите за юни и юли вече за изкупени. Вече няма свободни места и за някои дати през август. Причина за големия интерес са ниските цени. Например за края на юли 10 нощувки с две хранения и самолетни билети за отиване и връщане струват 886 евро. Именно за това много младежи и семейства с деца са избрали през 2012 година да почиват в България, отбелязва изданието.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:20 | 05.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още