IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От КНСБ поискаха 330 лв. минимална заплата и ръст на пенсиите от 2013 г.

Синдикалистите настояват за поне 10-проценто увеличение на пенсиите, ако обещаното покачване от 1-и юли тази година не се състои

16:54 | 15.06.12 г. 2
От КНСБ поискаха 330 лв. минимална заплата и ръст на пенсиите от 2013 г.

Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) настоява от следващата година минималната работна заплата да се покачи от 290 лв. на 330 лв., като бъде осигурено поне 10-процентно увеличение и на всички пенсии.

От КНСБ ще настояват още необлагаемият минимум за доходите да бъде в размера на новата минимална работна заплата,  съобщи в Кърджали президентът на синдикалната организация Пламен Димитров, предаде БТА.

Искането за увеличението на пенсиите е при условие, че кабинетът не изпълни обещанието си за покачването им, обещано да стане от 1 юли.

„Настояваме в рамките на юли, когато се финализира работата по бюджета за следващата година, този въпрос да намери решение, за се гарантират доходите на бюджетно обвързаните слоеве от населението“, заяви Димитров.

Основният мотив за увеличението според синдикалния лидер е икономическата ситуация в страната, при която 46 на сто от българите били в състояние на бедност или на риск да изпаднат в бедност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:15 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Спящият бик
преди 12 години
Увеличаване на минималната заплата с 40,00 лв. води до увеличаване на данъка за нея само с 4,00 лв.?! Очевидно не това е причината за искане на необлагаем минимум, а целта е да се удари по плоския данък.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Спящият бик
преди 12 години
Необлагаемият минимум противоречи на същността на плоския данък, а той е една от малкото разумни реформи, които направихме.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още