IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 12 юни

07:33 | 12.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Преглед на печата за 12 юни

"Неохим" модернизира производството си с 10 млн. лв.

в-к Капитал Daily

Химическият завод  "Неохим" в Димитровград планира инвестиции за над 10 млн. лв. през 2012 г., съобщиха от компанията. Вече са вложени близо 950 хил. лв. в автоматизирането на паровата система на предприятието, а след седмица започва и най-мащабната част - модернизация на производството на амоняк, за която са предвидени останалите около 9 млн. лв. Реновирането ще продължи около 4 месеца и ще свие разходите на компанията за природен газ, който е с основен дял в разходите й.

Проектът на "Минстрой" за Златоград се отпушва

в-к Капитал Daily

Проектът геотермалните води под мините на "Минстрой" близо до Златоград да бъдат използвани за отопление на обществени сгради в града и там да се потърсят инвеститори за нови хотели е на път да се отпуши. Очаква се до края на годината държавата да отпусне 3.9 млн. лв. за сондиране на водното находище, а самите дейности да започнат в началото на 2013 г. Ако параметрите на находището се докажат, изграждането на цялата инфраструктура може да бъде завършено за две-три години и ще струва около 17 млн. лв. "Проектът ще има значителен екологичен ефект и ще помогне за развитие на балнеотуризма в града", каза кметът на община Златоград Мирослав Янчев пред "Капитал Daily".

Опасни сгради

в-к Капитал Daily

До един месец ще бъдат премахнати 12 опасни сгради в София -основно в кварталите, а не в центъра, съобщават от Столична община. Властите вече са обявили обществена поръчка и се очаква в най-скоро време да започне демонтажът. Общо от началото на 2011 г. са премахнати 16 частни опасни сгради. За проблема със старите и опасни сгради се заговори отново, след като вчера се срути част от козирката на сграда на ъгъла и бул. "Дондуков" и бул. "Васил Левски". 

Над 10 тона отпадъци бяха почистени от 11-те природни парка

в-к Сега

Повече от 10 тона отпадъци събраха над 2200 доброволци от цялата страна, които се включиха в почистването на 11-те природни парка. Инициативата за опазване на дивата природа у нас бе проведена от GLOBUL и WWF България за пети пореден път по случай Националния ден на природните паркове - 9 юни. Доброволците ремонтираха изградените места за отдих, смениха туристически табели и събираха разделно пластмасови отпадъци. В парковете "Витоша" и "Рилски манастир" се стекоха най-много участници. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:13 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още