IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КТ "Подкрепа" и КНСБ са против отпадането на класа за прослужено време

С вкарването му в основната заплата служителите ще получават различно възнаграждение за еднакъв обем работа, смята експерт

09:35 | 09.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
КТ "Подкрепа" и КНСБ са против отпадането на класа за прослужено време

КТ "Подкрепа" и КНСБ са против премахване на допълнителното възнаграждение за професионален опит и стаж.  

Това e заявила вчера пред журналисти Мика Зайкова - финансов експерт от КТ "Подкрепа", след заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество. 

Парадоксът според Зайкова е, че всъщност класът прослужено време ще бъде вкаран в основната заплата и тогава служители с дълъг трудов стаж и новонаети служители за еднакъв по обем свършена работа ще получават различни заплати.

За равен труд няма да има равна заплата, което според синдикатите е нарушение. Намерението на правителството, изразено на вчерашното заседание на тристранката, е промяната да влезе в сила от 1 юли.

Не е правилно оценката на работата на служителите да се прави от техния пряк ръководител, защото ще бъде субективна, каза още финансовият експерт. Тя посочи, че предвижданите промени нарушават кодекса на труда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още