IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

"Булгаргаз" възстанови подаването на гориво за "Топлофикация Бургас"

Компанията е възстановила част от дълговете си към държавната компания

17:50 | 06.06.12 г.
"Булгаргаз" възстанови подаването на гориво за "Топлофикация Бургас"

“Булгаргаз” възстанови доставките на природен газ за “Топлофикация Бургас”, след като двете дружества постигнаха споразумение за погасяването на задълженията на бургаската топлофикационна компания, съобщиха от топлофикацията.

Подаването на топла вода към абонатите на топлофикационното дружество ще започне след 18 ч.

Вчера “Булгаргаз” спря подаването на синьо гориво за “Топлофикация Бургас” заради натрупани задължения, като поиска 4,6 млн. лева от тях да бъдат изплатени в срок от 1 месец. Само от клиенти топлофикационното дружество има несъбрани вземания в размер на около 8,5 млн. лева.

Днес беше обявено, че дружеството е погасило част от задълженията си, след като Националната електрическа компания (НЕК) е изплатила част от своя дъл за купения ток от ТЕЦ-а в Бургас.

Средствата са постъпили директно по сметките на държавния газов доставчик, който поиска от топлофикационното дружество да изплати накуп 4,6 млн. лева от дълга си.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:03 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още