IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Около 700 лв. годишно плаща едно домакинство за парно

Два месеца след края на отоплителния сезон са готови само 15 на сто от изравнителните сметки на абонатите

11:47 | 04.06.12 г. 1
Около 700 лв. годишно плаща едно домакинство за парно

Готови са 15% от изравнителните сметки на абонатите за отоплителния сезон, съобщи Ася Ангелова, председател на Асоциацията на топлинните счетоводители пред БНР.

Отчетите, направени досега, показват, че сумата за отопление и топла вода на едно домакинство е средно около 700 лева за година. Ангелова уточни, че тези данни са първоначални, като в момента приключват вторите засичания на показателите. Срокът за изготвяне на сметките в София е 5 юли. 

Експертът припомни, че срокът за обжалване на сметките е 30-дневен. „Ако някой забележи някаква неточност или нещо не му е ясно и иска допълнителни разяснения, нека да се обърне към топлинния счетоводител, който го обслужва“, посочи Ангелова.

Експертът припомни, че клиентите на отделните топлофикации, които не са били отчетени, трябва да се свържат с обслужващиата ги фирма. Крайният срок е 3 месеца след предоставяне на сметката на упълномощеното лице. Ако и на двете посочени дати за изравнителното отчитане не бъдат предостави данни за изразходваната топлинна енергия, крайната сметка ще бъда с максимално начисленото количество енергия.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Liliyanaandreeva
преди 12 години
Едно семейство плаща средно по 2000 лева за парно, т.е. 3 пъти повече от горепосочената цифра и това е кощунствен геноцид при тези "доходи" и безработица!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още