IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отпускат 43 млн. лв. за ремонт на мостове в критично състояние

Средствата ще бъдат осигурени от ресурс, заделен за други инфраструктурни обекти

14:17 | 30.05.12 г. 3
Отпускат 43 млн. лв. за ремонт на мостове в критично състояние

Правителството взе решение да пренасочи 43 млн. лева. за ремонт на застрашените мостове, пътни съоръжения и виадукти, които са в най-критично състояние, основно по двете магистрали „Тракия” и „Хемус“.

Средствата ще бъдат осигурени от предвидените 85 млн. лв. за ремонт на други инфраструктурни обекти. Това съобщи шефът на агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров след среща с премиера Борисов и парламентарно представените партии в Народното събрание.

Финансовият министър Симеон Дянков коментира, че тези пари няма да стигнат, тъй като според първоначалната оценка на експертите около 200 млн. евро са необходими са всички по-големи мостове и съоръжения.

„По някои от магистралите и мостовете се оказа, че от 40-50 години по основни пътни артерии не са правени ремонти“, заяви Дянков. 

Коментира се вариант част от средствата да се пренасочат от оперативната програма "Околна среда", за да може около 3000 мостови конструкции в период на няколко седмици или месеци да бъдат ремонтирани. В доклада на агенция „Пътна инфраструктура“ са посочени общо 11 опасни съоръжения, които се нуждаят от спешен ремонт. За тях ще са необходими 58,8 млн. лева.

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил още следващата седмица да започне работата по укрепването на съоръженията. Вчера той предложи на парламентарните групи в НС да си изберат фирми и бързо, без конкурс, да започнат работа.

Днес обаче шефът на пътната агенция обяви, че в момента се подготвят техническите задания за обществената поръчка. Съгласно чл. 90 от Закона за обществени поръчки при извънредни обстоятелства, като земетресение и наводнения, може да се отправи веднага покана към фирмите.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:43 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
amanotumnici
преди 12 години
Аз съм безпартиен, но забелязвам, че и самите симпатизанти на управляващата партия знаят що за стока е.Това не е първото земетресение, не е и последното. Не е най-силното, не е най-слабото. Но никога досега толкова не се е говорило, толкова глупости не са правени (милиционери с грамофони, задължителни застраховки, ...). Всичко това може да обединим под общ знаменател - ЦИРК. Всичко се прави с предизборна цел. Всяка възможност се използва да се преекспонира някаква новина, с цел да се отклони вниманието на хората от мизерията, беднотията, простотията, дребната престъпност, ***, мафиотщината ...Дават пари ... ок, ако имат, дават. А от къде са ги намерили? Цените на горивата вече поредна седмица в целия свят падат, а при нас са циментирани. Това носи приходи, с които управляващите парадират и раздават свободно. НО, тези пари ги плащаме НИЕ. Всяко цирково представление на управляващите, на нас ни струва скъп билет.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
FINTA
преди 12 години
Отвори днес.бг и гледай. Там е бъкано! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още