IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петя Димитрова става главен изпълнителен директор на Пощенска банка

Тя наследява Антъни Хасиотис, който поема поста главен изпълнителен директор на румънското поделение на Юробанк И Еф Джи и на компаниите от групата там

17:08 | 28.05.12 г. 3
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Петя Димитрова.&nbsp;<em>Снимка: Личен архив</em></p>

Петя Димитрова. Снимка: Личен архив

Петя Димитрова става главен изпълнителен директор на Пощенска банка (Юробанк И Ед Джи България АД) от 2 юли 2012 г., съобщиха от банката. Тя ще бъде и главен изпълнителен директор на компанните от групата Юробанк у нас.

Понастоящем Димитрова, която има 9-годишен опит в банката, е изпълнителен директор и заместник-председател на Управителния съвет.

Петя Димитрова започва кариерата си в посолството на САЩ през 1996 г. В периода 1998 – 2003 г. работи в „ПрайсуотърхаусКупърс” като старши мениджър / одитор.

Присъединява се към екипа на Пощенска банка през 2003 г., като в кариерата си за институцията заема позициите главен финансов директор, прокурист, изпълнителен директор и член на Управителния съвет.

През март 2012 г. е избрана от Световния икономически форум за един от младите световни лидери за изключителните й постижения в областта на мениджмънта както на професионално, така и на социално ниво.

Досегашният главен изпълнителен директор Антъни Хасиотис ще заеме поста главен изпълнителен директор на компаниите на Групата в Румъния и главен изпълнителен директор на Bancpost S.A. - румънското подразделение на Юробанк И Еф Джи. Антъни Хасиотис заемаше поста главен изпълнителен директор на Пощенска банка и дъщерните й дружества в страната през последните 8 години.

Друга промяна в мениджмънта е Петрос Ангелакис, който ще заеме поста заместник-председател на Управителния съвет на Юробанк И Еф Джи България АД (Пощенска банка) и ще отговаря за дейностите „Операции”, „Информационни технологии” и „Организация”. Досега той е бил заместник-главен мениджър на управление „Международни дейности” в Юробанк И Еф Джи.

Промените в мениджмънта подлежат на съответното регулаторно одобрение и ще влязат в сила от 2 юли 2012 г.

Свързани компании:

ТБ Юробанк И Еф Джи България АД - облигации(9FSC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 1
nice lady
преди 12 години
Когато български банкер и мениджър застава начело на гръцка банка,това само може да ни радва,още повече,че Петя Димитрова е жена,а това е рядкост в българската корпоративна култура.Пожелавам и един ден да застане начело на банката майка Юробанк И Еф ДЖи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
Натрий
преди 12 години
Честито!Сигурно БНБ пак няма да открие проблем, че изпълнява и надзорни функции в друга банка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
kreditkiller
преди 12 години
Поздрави и успех!Има три дни да намали лихвите и да възстанови надвзетите суми по вече отпуснатите кредити, ако ли не ще публикувам ЗАКОННАТА МЕТОДОЛОГИЯ, чрез която всеки прецакан от ПБ, ще може да си възстанови надвзетото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още