IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Туризмът ще се управлява от Пловдив след 1 септември

Правителството реши и за преместването на агенцията по рибарство в Бургас

14:46 | 23.05.12 г. 1
Туризмът ще се управлява от Пловдив след 1 септември

Управлението на туризма се премества от София в Пловдив, след като днес правителството взе решение за промяна в Устройствения правилник на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, съобщиха от ведомството.

С изменението местоработата на две от дирекциите в министерството - „Туристическа политика» и «Маркетинг, реклама и информация в туризма», се премества от столицата в Града на тепетата. Промяната ще засегне около 40 държавни служители от двете дирекции, като по-голямата част от тях вече са дали съгласието си да работят извън София.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев мотивира избора на Пловдив с възможностите, които предлага градът за развитие на алтернативните форми на туризъм. „Пловдив и регионът са богато средище както на културно-исторически паметници, така и на множество СПА курорти», каза Добрев. 

Реално преместването на администрацията ще стане факт от 1 септември. Времето дотогава ще се използва за техническо осигуряване на функциите, изпълнявани от двете дирекции.

В София остава Националният туристически информационен център, който се намира на пл. «Света Неделя» № 1, където ще работят трима служители. Чрез него ще се поддържа комуникацията с международните туристически организации, с които България изпълнява съвместни проекти, уточняват от ведомството.

С днешното си решение кабинетът одобри и преместването на агенцията по рибарство от столицата в Бургас, което също ще стане през есента.

Министърът на финансите Симеон Дянков отбеляза, че разходите за преместването на двете структури в Пловдив и Бургас са минимални, в размер на "няколко десетки хиляди лева". Той уточни, че общините и областните управи предоставят сгради и за администрациите, и за жилищни нужди на експертите и ръководния персонал.

Министър Дянков потвърди, че митническата администрация ще бъде преместена в Русе, а останалите промени, свързани с администрацията, подготвяни от министъра по еврофондовете Томислав Дончев, ще бъдат обявени на заседанието на Министерския съвет през следващата седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
amanotumnici
преди 12 години
Понеже сме усвоили 100% от еврофондовете, министъра по еврофондовете е натоварен със задачата да джурка администрацията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още