IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АП намали началната цена за "Техноекспортстрой" от 68 на 60 млн. лв.

Стъпката за наддаване в повторния търг за държавното дружество ще бъде 1 млн. лв., а депозитът за участие е в размер на 10 млн. лв., съобщиха от агенцията

13:55 | 08.05.12 г. 1
АП намали началната цена за "Техноекспортстрой" от 68 на 60 млн. лв.

След като в началото на април Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол прекрати процедурата за продажба на „Техноекспортстрой“ поради неявяване на кандидати, днес е обявен повторен търг, който ще се проведе 45 дни след обнародването на съобщението в „Държавен вестник“, съобщиха от ведомството.

При повторния търг държавата ще намали началната цена в наддаването с 8 млн. лв. При първото предложение минималният праг в наддаването трябваше да започне от 68 млн. лв. Офертата е за продажба на 103 970 броя поименни акции, съставляващи 100% от капитала на "Техноекспортстрой".

Новата началната тръжна цена е 60 млн. лв., като стъпката за наддаване ще бъде 1 млн. лв. Депозитът за участие е в размер на 10 млн. лв., съобщиха от агенцията.

При първата процедура бяха купени документи от три компании, но нито едно от тях не предложи цена. Интерес проявиха гръцката „Актор“ и две български компании - „Адванс пропъртис“ и „Инженеринг 2000“.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още