IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И европосланиците подкрепят конфискацията на имущество без присъда

Дипломатите се срещнаха с правосъдния министър Диана Ковачева в парламента, където втора седмица активно се обсъжда законът за конфискацията на имуществото

13:06 | 03.05.12 г.
И европосланиците подкрепят конфискацията на имущество без присъда

На втората седмица от активното обсъждане на Закона за конфискацията на имуществото европейските посланици посетиха парламента, за да се уверят на място как протичат дебатите.

Дипломатите проведоха среща с правосъдния министър Диана Ковачева, която от няколко дни плътно следи в залата приемането на текстовете от закона.

„Получихме уверение от страна на дипломатите, че подкрепят България в приемането на този комплексен и труден закон", поясни Ковачева. Тя допълни, че интересът основно е към най-дебатираните текстове, свързани с административните нарушения и за сигналите, които гражданите могат да подават при съмнения за незаконно придобити доходи от трети лица.

"Посланиците изцяло подкрепят концепцията за отнемане на имущество без влязла в сила присъда”, допълни още Ковачева.

Управляващите бързат с приемането на закона преди следващия понеделник, когато у нас трябва да пристигне експертна мисия на Европейската комисия, подготвяща юлския доклад за развитието на България. В неофициални коментари депутатите твърдят, че премиерът Бойко Борисов е поискал от тях до понеделник да са приключили с гласуването на закона.

Министър Ковачева потвърди, че приемането на този закон е едно от изискванията на ЕК към правителството в частта правосъдие.

„Много важна е подкрепата на посланиците, защото от информацията, която те връщат в своите държави зависи и подкрепата им към България. Знаете, че държави като Германия и Холандия имат доста ясни позиции по отношение на България и неколкократно, даже многократно настояват в България да бъде приет такъв закон”, завърши Диана Ковачева.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:10 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още