IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокуратурата ще разследва ексшефката на агенцията по вписванията за бонусите

Държавното обвинение започна предварителна проверка по два доклада за това как са раздавани допълнителни пари във ведомството

18:00 | 24.04.12 г.
Прокуратурата ще разследва ексшефката на агенцията по вписванията за бонусите

Прокуратурата започна предварителна проверка по два доклада на министерството на правосъдието за това как са раздавани бонусите в Агенцията по вписванията, съобщи БТА.

Докладите обхващат периода, в който агенцията беше оглавявана от Виолета Николова. Освободената от длъжност бивша директорка на агенцията е предадена на прокурор заради допълнителните възнаграждения, които е давала сама на себе си.

Николова беше освободена от поста през февруари. Тогава стана известно, че тя е взела за миналата година над 72 хиляди лева над заплатата си като допълнително материално стимулиране. От тях 24 хиляди е взела след заповед на бившия министър на правосъдието Маргарита Попова, а останалите 48 хиляди лева е гласувала индивидуално.

Преди два месеца Виолета Николова потвърди публично, че е получила 72 хил. лв. бонус за миналата година, но се аргументира с това, че законът й дава право сама да оценява работата си и да си гласува допълнителни средства за материално стимулиране.

Николова обяви, че няма нищо нередно в това, защото е законово регламентирано. Според нея парите са взети абсолютно законно и финансовото поощрение било заслужено.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още