IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Първото заседание на комисията за шистовия газ е насрочено преди празниците

Депутатите имат задачата бързо да преразгледат мораториума, който блокира добива и на конвенционален газ

09:57 | 10.04.12 г.
Първото заседание на комисията за шистовия газ е насрочено преди празниците

Първото заседание на парламентарната комисия, която трябва да анализира мораториума върху добива на природен газ от шистови находища, е насрочено за утре, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Преразглеждането на забраната възникна поради грешната формулировка на технологията за добив на шистов газ, довела до блокирането на проучванията и за конвенционален газ.

В последното си интервю за електронните медии премиерът Бойко Борисов поясни, че ръководството на ГЕРБ има задачата спешно да предложи съотвената законодателна промяна, която да отблокира инвестиционната проучвателна дейност на газовите находища в страната.

В днешния брой на „Държавен вестник“ е обнародвано решението за създаването на временната парламентрана комисия, която трябва да предложи съответните практики за добив на газ, които да бъдат съобразени с опазването и на околната среда.

Комисията се състои от 13 народни представители от всички парламентарно представени партии.

Покани за заседанието са разпратени и до природозащитните и други неправителствени организации, които имат отношение към добива на подземни богатства.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:42 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още