IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Металурзите заплашват да пренесат протестите си от Кърджали в София

Все още не е ясно дали с парите от продажбата на "Горубсо-Мадан" ще бъдат изплатени заплатите на работниците в оловно-цинковия комбинат

12:58 | 30.03.12 г.
Металурзите заплашват да пренесат протестите си от Кърджали в София

Металурзите от "Оловно-цинковия комбинат - Кърджали " ще протестират в София, ако не си получат забавените заплати в най-кратки срокове, съобщиха от КНСБ.

Въпреки неколкократните обещания от страна на собственика на фирмата Валентин Захариев, че в скоро време ще преведе заплатите по банковите сметки на работниците, металурзите и днес не получиха парите си.

От инициативния комитет на миньорите предложиха протестните действия от следващата седмица да бъдат провеждани в столицата, ако исканията им не бъдат удовлетворени дотогава. 

Работниците вече започнаха да подават искове в съда за запориране на сметките и имуществото на Захариев. Синдикатите уточняват, че подадените заявления вече са над 200 и броят им расте.

Стачката продължава вече 29-ти ден. Днес сутринта металурзите от комбината отново блокираха основния път между Кърджали и Хасково.  За утре инициативният комитет предвижда пътят между Кърджали и Хасково отново да бъде блокиран за 1 час.

Вчера стана ясно, че договорът за продажбата на “Горубсо- Мадан" е готов и подписан от сегашния собственик на предприятието Валентин Захариев. Очаква се сделката да бъде финализирана с последния подпис от страна на купувачите. Захариев потвърди, че почти са завършили преговорите за отпускане на заем от Първа инвестиционна банка, но от банката са поискани допълнителни гаранции за заема под формата на ипотека.

Още миналата седмица имаше предложение с парите от продажбата на „Горубсо-Мадан“ да бъдат изплатени дължимите възнаграждения, които са около 1,4 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още