IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Вторият мост над Дунав ще бъде завършен до края на ноември

След проверка на съоръжението министрите на транспорта и на еврофондовете се убедиха, че няма да има забавяне на строителството

17:18 | 26.03.12 г.
Вторият мост над Дунав ще бъде завършен до края на ноември

Изграждането на Дунав мост 2 и прилежащата инфраструктура ще приключи до края на месец ноември тази година. Това обяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, който заедно с министъра по управление на еврофондовете Томислав Дончев направиха проверка на моста при Видин-Калафат, съобщиха от транспортното министерство.

„Последната опасност пред завършване на проекта беше елиминирана в срок, след като Народното събрание подкрепи единодушно отпускането на допълнително 26 млн. евро“, каза министър Московски. Средствата са осигурени по финансовия меморандум на проекта, като бяха одобрени от инженеринговата компания.

Според Московски няма причина строителството да бъде забавено извън утвърдения график. Единствената посочена от него възможна пречка може да възникне заради непредвидени метеорологични промени.

„Към момента строителните работи по моста са завършени на около 72%, а прилежащата инфраструктура е готова на 89%", поясни още транспортният министър.

След приключването на проекта на практика България ще успее да се вмести изцяло в планирания бюджет, осигурен чрез европейското финансиране за тази година, съобщи и министър Томислав Дончев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:48 | 21.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още