IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Остават две седмици за подаване на декларации за корпоративни данъци

При подаване на формуляри по интернет фирмите получават отстъпка до 1000 лв. от дължимия данък, напомнят от НАП

12:39 | 20.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
Остават две седмици за подаване на декларации за корпоративни данъци

До изтичането на крайния срок за подаване на декларациите за облагане с корпоративни данъци остават по-малко от две седмици, напомниха от Националната агенция за приходите (НАП).

Тази година срокът изтича на 2 април, тъй като 31 март се пада в събота. До тази дата формулярите не само трябва да бъдат подадени в НАП, а и дължимият данък да бъде платен.

Всички фирми, които изпратят формуляра за данъците си по интернет, подписан с електронен подпис, получават отстъпка от 1% от дължимия корпоративен данък, но не повече от 1000 лв.

Заедно с годишните декларации за облагане с корпоративни данъци дружествата са задължени да подават и годишни отчети за дейността си. Подаването може да стане по електронен път в Националния статистически институт (НСИ), задължително подписани с електронен подпис, или на хартиен носител в офисите на НАП.

Декларация подават всички търговски дружества, независимо от това дали са осъществявали или не дейност през 2011 г. Фирмите, които не са извършвали дейност през миналата година подават специална корпоративна декларация, уточняват от приходната агенция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:29 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още