IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

България представя най-добрите си туристически дестинации в Букурещ

Най-голямото международно туристическо изложение в Румъния отвори врати днес

18:07 | 15.03.12 г.
<p>
	Българският щанд на туристическата борса в Букурещ &nbsp; &nbsp;Снимка: МИЕТ</p>

Българският щанд на туристическата борса в Букурещ    Снимка: МИЕТ

Общо дванадесет са най-добрите европейски дестинации в България (European Destinations of ExcelleNce – ЕДЕН дестинации), които страната ни рекламира на откритото днес най-голямо международно туристическо изложение в Румъния, съобщиха от министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Отличните, но малко известни туристически маршрути в България, са избрани в рамките на три национални конкурса и са свързани с популяризирането на културния туризъм, защитените територии и акватик туризма.

ЕДЕН дестинациите от България са Белоградчик, Враца, Луковит, Силистра, Каварна, природен парк "Странджа", Кърджали, Казанлък, Белица, Сандански, Сапарева баня и Кюстендил.

Тази година България за първи път представя на румънския пазар проекта за популяризиране на ЕДЕН дестинациите си. С него се представят малко познати и нови маршрути в различни общини.

Към момента България запазва характера си на традиционна туристическа дестинация за румънския пазар, която до момента е известна в северната ни съседка основно с летния туризъм. Тъй като през последните години румънският пазар е най-динамично развиващият се за българската туристическа индустрия, от румънска страна също се акцентира върху популяризирането на нови алтернативни форми на туризъм на тяхна територия.

EDEN - European Destinations of Excellence (най-добри европейски дестинации) е инициатива на ЕК, която популяризира устойчивото развитие на туризма на територията на целия Европейски съюз. Целта на проекта е да привлича вниманието към ценностите и общите характеристики на европейските туристически дестинации.

Спечеленият от МИЕТ проект за комуникационна кампания за популяризиране на българските ЕДЕН дестинации е на стойност 65 млн. евро, 75% от които е безвъзмездното финансиране от ЕК. Целта на проекта е да съдейства за преодоляване на сезонния характер на туризма и да стимулира нови и малко познати туристически дестинации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:06 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още