IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

БСП отново поиска оставката на Мирослав Найденов

Неуспешната намеса при разрешаването на проблемите на дървопреработвателите и производителите на яйца са повод за поредната атака

11:46 | 09.03.12 г.
БСП отново поиска оставката на Мирослав Найденов

Парламентарната група на Коалиция за България излезе днес с декларация до премиера Бойко Борисов, в която се посочва, че народните представители от левицата са силно обезпокоени от политиката на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Повод за поредното искане на оставката на земеделския министър е недобрата работа на Найденов по овладяването на ситуацията със скока в цените на яйцата, хляба и дървесината в последните три години, се посочва в декларацията.

Мирослав Найденов осигурява условия за ръст на цените и после самоотвержено започва да се бори срещу поскъпването и последващата спекула, смятат от левицата.

Депутатите от левицата твърдят, че Найденов е виновен и за сравнително слабото усвояване на европейските средства от сектора. По данни на народните представители страната ни е усвоила едва  27,8% от програмата за развитие на селските райони.

Левите припомнят и за скандала с бившия директор на “Напоителни системи“ Георги Харизанов, който се оказа без нужния образователен ценз за заемания пост и със съдебно минало.

“Рекетът на средния и дребен бизнес е тотален. Найденов се яви като защитник на потребителите, като пропусна да каже защо прилага директивата за щастливите кокошки“, се посочва още в декларацията.

“Какво още трябва да се случи, за да предприемете действия по отстраняването на министър Мирослав Найденов“, риторично питат премиера депутатите от левицата.

Още новини от България четете на Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:06 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още