IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Български храни се представят на изложение във Франция без надпис "Made in BG"

Земеделският министър критикува производителите, които представят продукцията си на кирилица вместо на латиница

17:26 | 02.03.12 г.
Български храни се представят на изложение във Франция без надпис "Made in BG"

"Със съжаление констатирам, че на почти всички продукти, представени  на българския щанд на най-голямото френско изложение за селскостопанска продукция, липсва надпис на латиница "Произведено в България". Това констатира министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов при посещението си на изложението "Международен земеделски салон" в Париж, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство.

Найденов е имал среща и с френския си колега Брюно льо Мер, който е изявил готовност Франция да подпомогне българските износители в рекламирането на нашите продукти на европейския пазар.

"Как обаче да го направим, когато на 90 на сто от продуктите ни не пише на латиница, че са произведение в България", коментира още Найденов. Той поясни, че при първата си среща с браншовите организации ще прикани предприемачите да помислят сериозно върху единната си рекламна кампания.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:36 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още