IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До 2 месеца се договаряме с Газпром за по-ниска цена на газа

Новите дългосрочни договори ще се сключат без посредници, директно между "Газпромекспорт" и "Булграгаз"

16:07 | 29.02.12 г. 2
Автор - снимка
Създател
До 2 месеца се договаряме с Газпром за по-ниска цена на газа

До месец-два ще стане ясно с колко ще се намали цената на природния газ в настоящите договори с "Газпром". Това съобщи министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, цитиран от БТА.

Той е участвал в проведената в Министерски съвет среща на премиера Бойко Борисов с председателя на Газпром Алексей Милер.

Цените при следващите договори за доставка от Русия на синьо гориво за България ще бъдат изчислявани по нова формула, която няма да обвързва в такава степен както досега цената на газа с тази на нефта, посочи Трайков.

Новите дългосрочни договори ще се сключат без посредници, директно между "Газпромекспорт" и "Булграгаз", посочи министърът.

На срещата с премиера Борисов е бил обсъждан и проектът за газопровода "Южен поток". Постигнато е съгласие през следващите месеци да бъдат завършени предварителните дейности, което да позволи до ноември да се вземе окончателно инвестиционно решение за българския участък от газопровода.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 1
Jay Gould
преди 12 години
:)) Само да не повярваме ... Само преди дни искаха над 25 % увеличение, сега пеят друга песен.. Дори Газпром да намалят цените, то индустрията тук не я топли тъй като подчинените на Трайчо от Държавна комисия за енерго и водно регулиране искат увеличение.. ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Internet
преди 12 години
Клетият Сашо Дончев, какво ще яде и пие занапред;;;;;Как ще я кара клетият и кой ще му зарежда Бентли-то?Мъка
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още