IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заместникът на Нешева поема временно управлението на здравната каса

Марияна Василева е избрана единодушно за и.д. управител на НЗОК

14:08 | 24.02.12 г.
Заместникът на Нешева поема временно управлението на здравната каса

Досегашният подуправител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Марияна Василева е избрана единодушно за и.д. управител на здравната институция, съобщи БТА.

Изборът е направен от надзорния съвет на касата, който беше свикан днес извънредно от министъра на здравеопазването Стефан Константинов.

Според Закона за здравното осигуряване Василева ще изпълнява тази длъжност в рамките на 30 дни до назначаването на нов управител. 

Назначаването на временния управител на касата е важно, за да не се спира работата по сключването на договорите между здравната каса и болниците, поясниха от здравното ведомство.

Следващото заседание на надзорния съвет ще се проведе идната седмица, когато ще се одобряват прогнозните бюджети на болниците.

Досегашният управител на здравната каса Нели Нешева подаде оставка миналия петък, след като стана ясно, че е взела бонус от 12 хил. лв. Въпреки че получи подкрепата на пациенти, лекари и депутати, Нешева се раздели с високия пост по настояване на премиера Бойко Борисов. На 22 февруари депутатите освободиха предсрочно д-р Нели Нешева като управител на НЗОК.

Още миналата седмица стана ясно, че подуправителят на НЗОК Марияна Василева също е получила бонус, и то по-висок от този на Нешева. Справката на здравната каса посочи, че Василева е взела 15 хиляди лева допълнителни пари за миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:55 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още