IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Със 17 работни дни е удължен срокът за регистрация на земеделските производители

Целта е повече фермери да успеят да кандидатстват за еврофинансиране

16:12 | 23.02.12 г.
Със 17 работни дни е удължен срокът за регистрация на земеделските производители

Земеделските производители, които не са успели да се регистрират или пререгистрират за стопанската 2011 – 2012 година, получават отсрочка да го направят до 25 март вместо нормативно определения срок 1 март. Това съобщиха от министерството на земеделието по повод приетите промени в наредбата за регистрация на земеделските производители.

Всички вписани в тези регистри производители могат да кандидатстват за субсидии по двата стълба за европейско подпомагане – програмата за селските райони и директните плащания за хектар обработваема продукция.

Самата кампания по приема на заявления за подпомагане започва от първи март и ще продължи до 15 май, като има преходен срок до 9 юни за закъснелите кандидати, като субсидията им ще бъде намалена за всеки ден закъснение.

С удължаването на срока администрацията дава възможност на стопаните, които по някаква причина не са осигурили изискуемите документи за регистрация, да го сторят в 17-те работни дни.

В случай, че има нерегистрирани производители и до 25 март, те могат да кандидатстват за субсидиране, но само за директните плащания, не по мерките от програмата за селските райони, припомниха от земеделското министерство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:20 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още