IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фикосота Синтез ще придобие Итал Фууд Индъстри

Комисията за защита на конкуренцията разреши концентрацията между двете компании

11:52 | 20.02.12 г.
Фикосота Синтез ще придобие Итал Фууд Индъстри

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши концентрация между  "Фикосота Синтез" ООД и "Итал Фууд Индъстри" АД, съобщиха от антимонополния орган. Решението е повод искането на "Фикосота" да придобие контрол върху "Итал фууд" чрез договор за покупко-продажба на акции.

Шуменското дружество "Фикосота Синтез" произвежда и търгува с почистващи и миещи продукти за дома, продукти за личната хигиена и др. Намиращата се в Шумен втора компания "Итал Фууд Индъстри" произвежда и продава стоки от хранително-вкусовата промишленост. 

Проучването на комисията е показало, че двете дружества оперират на различни продуктови пазари. Комисията заключава, че концентрацията не би могла да доведе до съществена структурна промяна на пазара и до установяване на господстващо положение.

От 2011 г. "Фикосота" участва на пазара на хранителни продукти единствено като търговец на млечни стоки. Двете компании не присъстват на съседни продуктови пазари, поради което КЗК приема, че тази концентрация няма да наруши принципите на свободна конкурения. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:53 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още