IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наводненията са нанесли щети за над 3 млн. лв. на жп трасето към южната граница

Ще отнеме поне месец, за да бъде възстановено движението по линиите между Любимец и Харманли и Гълъбово и Раднево

17:07 | 16.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
Наводненията са нанесли щети за над 3 млн. лв. на жп трасето към южната граница

Скъсаната дига на язовира при село Бисер и наводненията в областта са причинили щети за над 3 млн. лв. по железопътната мрежа от Любимец до Харманли и от Гълъбово до Раднево. Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, който днес направи проверка на започналите възстановителни работи по железопътната инфраструктура, съобщиха от ведомството.

В прогнозната сума не са калкулирани загубите, които Национална компания „Железопътна инфраструктура” (НКЖИ) търпи от пропуснатите ползи заради спряното движение.

По думите на министър Московски, щетите са сериозни и ще отнеме поне месец, за да бъде възстановено движението по цялото направление до турската граница.

В участъка Харманли-Любимец водата е отнесла над 900 м железопътна линия, а при Гълъбово-Раднево около 30 м от линията е във въздуха. Засегнати са и над 150 м по трасето Любимец-Свиленград, но пораженията са по-малки и държавната компания ще се справи сама с отстраняването им.  

Работата по засегнатите участъци се извършва от екипи на Държавно предприятие „Транспортно строителство и възстановяване”.

Това е второто посещение на Ивайло Московски в региона в рамките на седмица. По негово нареждане е създадена организация пътниците по засегнатото направлението да се превозват с автобуси в участъците със спряно движение.

В бедстващите райони държавната компания „Български пощи” доставя безплатно частните пратки с даренията, съобщиха още от ведомството.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:27 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още