IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проверяват агенцията за малките и средни предприятия

Проверката е заради организационни проблеми с участието на български фирми на изложение в Москва

19:03 | 14.02.12 г.
Проверяват агенцията за малките и средни предприятия

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков e назначил проверка на дейността на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия по организиране участието на български компании на международни изложения, съобщиха от ресорното министерство.

Проверката е заради възникнали проблеми при организирането на участието в Международното изложение PRODEXPO 2012, което се провежда от 13 до 17 февруари в Москва, уточняват от ведомството.

Ще бъде проверена цялостната реализация до момента на проект „Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия“.

Проектът финансира участието на български компании на международни изложения със средства от оперативната програма „Конкурентоспособност“.

Агенцията заплаща наемането на площите на международните изложения, разходите за изграждането на щанда, рекламата, съпътстващите програми и други такси и консумативи.

На международни изложения участват предимно български фирми от хранително-вкусовата и козметичната промишленост, както и иновативните предприятия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още