IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите ръководства на общинските фирми в София ще се изберат до март

Шефът на столичното „Озеленяване“ е подал оставка

13:30 | 08.02.12 г.
Новите ръководства на общинските фирми в София ще се изберат до март

До 29 февруари да се насрочат конкурсите за избор на управителните органи на общинските дружества, са предложили съветници от ГЕРБ. Предложението ще се гласува на утрешното заседание на Столичния общински съвет, предаде БТА.

Конкурсите ще се проведат на няколко етапа, като дружествата ще се обединят в четири групи. Изборът на новите съвети на директорите и на управителите за някои от тези дружества ще стане след съответното им преструктуриране.

В първата група са конкурсите за избор на ръководства на четири от общинските пазари и на 17 от Диагностично-консултативните центрове (ДКЦ).

Вторите конкурси са за ръководствата на "Софинвест", "Чистота-Искър", "ГИС-София", "Спортна София-200", "Топлофикация-София" и на останалите лечебни заведения без болниците.

Третата група дружества включва "Центърът за градска мобилност", "Столичният автотранспорт", "Столичният електротранспорт", "Метрополитенът" и всички общински болници.

Четвъртата група ще включи дружествата, които ще бъдат преструктурирани преди това. В тях влизат "Озеленяване", "Егида-София", "Софийски имоти", "Галатея 2002", "Лозана" и "ВиК-София".

Днес БТА съобщи, че изпълнителният директор на "Озеленяване" ЕАД Ненко Ненков е подал в деловодството на Столичния общински съвет заявление за освобождаването му от поста поради лични причини.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:56 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още