IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК отмени процедура за избор на телекомуникационен оператор на държавна агенция

Агенцията по геодезия е поставила субективни показатели при конкурсната процедура, смята комисията

16:25 | 06.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
КЗК отмени процедура за избор на телекомуникационен оператор на държавна агенция

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени като незаконосъобразно решение на изпълнителния директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър за откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет "Предоставяне на фиксирани услуги от телекомуникационен оператор за нуждите на Агенцията и териториалните й звена", съобщиха от КЗК.

Производството е установило незаконосъобразност в методиката за оценка на офертите по два от показателите, посочват от КЗК. Проверката е започнала по жалба на „Мобилтел” ЕАД.

От регулатора коментират, че по показателя за оценка на възможността за предоставяне на услугите, възложителят е въвел скала, според която за получаването на максимален брой точки участникът трябва да декларира над 2000 кода. КЗК обаче счита, че начинът, по който е дефиниран подпоказателя за това, не изпълнява в пълнота изискванията на възложителя и незаконосъобразно ограничава участниците.

Комисията счита за незаконосъобразно и неясното определяне на методиката за формиране на оценката на техническите възможности на участниците при предоставяне на услугите автоматичен вход, предаване на факсимилни съобщения и предоставяне на видеоконферентна връзка.

КЗК е на мнение, че Агенцията по геодезия е предоставила възможност на конкурсната комисия да поставя оценки, които са изцяло в полето на субективната преценка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още