IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България е шестият най-предпочитан пазар на имоти за британците през януари

Близо 4% от британските купувачи са се интересували от българския пазар, сочи статистиката на сайт за имоти

10:13 | 03.02.12 г. 2
Автор - снимка
Създател
България е шестият най-предпочитан пазар на имоти за британците през януари

България е била шестият най-предпочитан пазар на ваканционни имоти за британските инвеститори, които са се интересували от покупката на международен имот през януари.

Това сочат данните на класацията на сайта TheMoveChannel.

Общо 3,9% от британските потребители са се интересували от имоти у нас през изминалия месец, на базата на запитванията към сайта.

През декември страната ни се нареждаше на осмо място с 2,7% от запитванията.

За пореден път Испания е най-предпочитаният пазар с близо 14,6% от запитванията. Тя е следвана от САЩ, Франция, Португалия и Италия, които образуват челната петорка.

Изненадата на първата за 2012 г. класация бе пазарът на Кабо Верде, който се покачи с цели 18 позиции спрямо декември. Той следва България на седмо място с 3,7%, изпреварвайки страни като Мароко, Турция и др.

Това може да не е достатъчно да отнеме лидерството на Испания, но малкият остров Кабо Верде за втори път отчита силен ръст в класацията. Миналия август той се покачи с пет места и влезе в челната десятка, казват от сайта.

Други традиционно силни дестинации като САЩ също отчитат ръстове (макар и не толкова впечатляващи), тъй като британските купувачи са привлечени от ниските цени на имотите и перспективите за възстановяване на пазара.

Въпреки това потенциалът на Кабо Верде може да се окаже дори още по-голям, като се има предвид, че от Световната банка прогнозират ръст на БВП от 6,8% за 2012 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:58 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
индианеца
преди 12 години
Кои имоти са на свършване, тия къде ги продават ли ?Имах 4ма англични комшии, 2ма продадоха на руснаци, другите са "FOR SALE"от две години. Знам им всичките премеждия тука. Добре, че са братушките..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
SEBULBA
преди 12 години
Да побързат, щото имотите в БГетото са на свършване....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още