IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Парламентът прие спорния закон за съхранение на въглероден диоксид

От 50 хил. лева до 200 хил. лв. санкции се предвиждат при нарушения

14:57 | 02.02.12 г.
Парламентът прие спорния закон за съхранение на въглероден диоксид

Глоби от 50 хиляди до 200 хиляди лева ще се налагат при нарушения на Закона за съхранение на въглероден диоксид. Това гласи приетият от парламента на второ четене закон, предаде БТА.

Санкциите за физическите лица варират между 50 хил. и 100 хил. лв. Ако нарушението е извършено от юридическо лице, ще се налага имуществена санкция в размер от 100 хил. до 200 хил. лв., предвижда законът.

Законът регламентира, че съхранението на въглероден диоксид се извършва в подходящи геоложки формации на територията на България, в континенталния шелф и в изключителната икономическа зона в Черно море.

Забранено е съхранението на въглероден диоксид извън границите на изброените зони, във воден стълб, извън геоложки формации, във водоносни хоризонти, чиито води се ползват или могат да се ползват за водоснабдяване.

Актовете за констатирани нарушения и наказателните постановления ще се издават от оправомощени от експерти на министерството на икономиката. Съставянето на актовете, издаването, обжалването и изпълнението на наказателните постановления ще се извършват по реда на Закона за административните нарушения и наказания.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:54 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още