IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК отмени решение за изпълнител на ремонт на пречиствателна станция във Враца

Спечелилото конкурса дружество не е предоставило навреме банкова атестация за свободни средства по кредитна линия от 3 млн. лв., постанови комисията

11:04 | 02.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
КЗК отмени решение за изпълнител на ремонт на пречиствателна станция във Враца

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени като незаконосъобразно решение на кмета на община Враца за класиране на участниците и определяне на изпълнител за възлагане на обществена поръчка с предмет „Инженеринг за реконструкция на пречиствателна станция за отпадъчни води в град Враца”, съобщиха от комисията.

Проучването на регулатора е установило, че класираният на първо място участник „Строително предприемачески холдинг” ЕООД не отговаря на изискванията на възложителя. Във връзка с изискването за представяне на банкова атестация за свободни средства по кредитна линия в размер от 3 млн. лв., дружеството е предоставило само писмо за намерение от банката.

Поради непълната оферта на участника, оценителната комисия е изискала допълнително необходимия документ, който е представен като издаден от дата, далеч след датата на подаване на офертата за участие, посочват от КЗК.

От там припомнят, че съгласно Закона за обществените поръчки (ЗОП) допълнително изисканите и представени документи трябва да съдържат информация за обстоятелства, които са били налице към датата на подаване на офертата (касаят минал период от време), но не и след тази дата.

Поради това нарушение КЗК счита, че оценителната комисия е следвало да предложи участника за отстраняване, а не да го допуска до етапите на отваряне на техническите и ценовите предложения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:30 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още