IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правим справка за дължимите местни данъци и такси онлайн

Проверката ще може да се прави от началото на март чрез интернет страницата на Столичната община

17:26 | 01.02.12 г.
Правим справка за дължимите местни данъци и такси онлайн

От 1 март чрез интернет страницата на Столичната община ще може да се прави справка за дължимите местни данъци и такси, предаде БТА.

Справките ще се правят по райони, като през годината системата ще бъде усъвършенствана и това ще може да се извършва от всяко данъчно задължено лице, независимо от района.

Все още не е решено какви ще бъдат данните, въвеждани за идентификацията на хората, като вероятно ще бъде името и ЕГН-то на данъчно задължените лица.

От Столичната община съобщиха още, че през втората половина на февруари ще започне изпращането на уведомителните писма с дължимите данък "сгради" и такса за битови отпадъци.

От началото на данъчната кампания се очаква да бъдат пуснати и ПОС-устройствата в данъчните служби, чрез които да се плащат данъците и такса "смет" с банкова карта. Общината от няколко години има договор с две банки и още две организации, предлагащи разплащания чрез интернет за заплащането на дължимите суми към нея, но това може да става само ако дължимата сума е предварително известна.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още