IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дават на концесия добива на блатно кокиче

Максималният срок на концесията ще бъде 20 години с гратисен период до 10 години

16:20 | 01.02.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Дават на концесия добива на блатно кокиче

Правителството реши да бъде открита процедура за даване на концесия на добив на блатно кокиче. Това съобщи министърът на земеделието след днешното заседание на кабинета. По думите му това е рутинна процедура, като и досега е имало такава концесия.

Найденов обаче не уточни пред журналисти кой е бил концесионерът досега, нито дали има промяна на концесионните условия при откриване на новата процедура. Мотивът на Найденов за отказа за уточнение беше, че „не е запознат с въпроса“ - при положение, че той е вносителят на тази точка от днешното заседание на кабинета.  

Според правителственото решение концесията за добива на блатното кокиче ще се даде за местността „Блатото“, намираща се в землището на село Палаузово, община Стралджа. Максималният срок на концесията ще бъде 20 години с гратисен период до 10 години. Целта е да се привлече частният бизнес за възстановителни и поддържащи мерки, което да гарантира запазване на растителния вид.

Между основните критерии при избора на концесионер ще бъдат: делът на концесионното плащане от реализираните приходи, срокът за възстановяване на популацията, гратисният период за концесионните плащания и предложени допълнителни мероприятия за възстановяване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
STRAHO
преди 12 години
Днес за блатно кокиче , утре за жълт кантарион, липа и така нататък!:))) Всички свои ще бъдат уредени. То и сега, пробвайте да изнасяте билки, па да обсъдим резултата от опитите ! Пазарна икономика!:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още