IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Арон-С" критикува комисията по конкуренцията за уронване на престижа

От компанията протестират срещу оповестяването на санкция, чиято законност не е потвърдена от съда

13:12 | 01.02.12 г.
"Арон-С" критикува комисията по конкуренцията за уронване на престижа

Компанията за мебели „Арон-С“ атакува пресслужбата на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за огласяване на решение, което не е влязло в сила, но чието разпространение би уронило престижа на компанията.

Това съобщиха от „Арон-С“ в съобщение до медиите по повод огласеното преди три дни решение на КЗК, че е наложила глоба на компанията заради нарушение, свързано с употреба на заблуждаваща реклама.

В съобщението не се посочва, че решението на комисията не е влязло в сила и подлежи на обжалване пред Върховния административен съд (ВАС), посочват от компанията.

Разпространението на съобщение за невлязло в сила решение, без изрично да бъде посочено, че то не е окончателно и подлежи на обжалване, представлява действие, с което се уврежда или би могло да увреди доброто име на „Арон С” ООД, защото докато ВАС не се е произвесъл, не може да се говори и твърди, че нарушението е установено и да се квалифицира дадено лице като нарушител, се посочва в съобщението от „Арон-С“.

Подобно поведение може да доведе и до манипулиране на общественото мнение, което да повлияе на съдебното производство при решаване на казуса по същество.

Недоумение буди фактът, че разпространението на съобщението е по инициатива на самата комисия, в която би следвало да са наясно с правилата на закона, по силата на който осъществяват дейността си, посочват от компанията.

Без да си позволяваме да пренасяме съществото на спора в медиите, което е недопустимо, докато не се произнесе съдът, считаме, че действията на КЗК във връзка с разпространеното съобщение са недопустими, заключават от компанията, разпратила изявлението до медиите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:31 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още