IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ски-инструктори и гидове ще подлежат на сертифициране от министъра на икономиката

Предвижда се и категоризация на апартхотелите, съгласно нови промени в закона за туризма

14:16 | 19.01.12 г.
Ски-инструктори и гидове ще подлежат на сертифициране от министъра на икономиката

Дейността на екскурзоводите, ски-инструкторите и планинските водачи ще подлежат на сертифициране от министъра на икономиката, енергетиката и туризма. 

Това предвиждат промените в проектозакона за туризма, предложени за обществено обсъждане преди внасянето му в Министерския съвет, съобщиха от икономическото министерство.

Същото изискване ще се отнася и за допълнителните туристически услуги в СПА, уелнес и таласотерапевтичните центрове.

Апартаментните туристически комплекси, хостелите и апартаментите за гости  ще подлежат на категоризиране, предвижда друга промяна в закона.

Документът регламентира също, че предоставянето на кетъринг услуги ще подлежи на уведомителен режим. Промяната има за цел да се създадат възможности за проследяване на този вид дейност и да се ускори развитието на специализираните видове туризъм - културен, балнео, СПА, уелнес, селски, еко, конгресен, младежки, приключенски, ловен, голф и др.

Законопроектът предвижда и възможност за извършване на туроператорска и/или туристическа агентска дейност само по електронен път. Чрез въведените нови правила по безспорен начин се установява, че т. нар. сайтове за групово пазаруване при определени обстоятелства са туристически агенти и трябва да имат регистрация за тази дейност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:56 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още