IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подписват с изпълнителите на ремонта на жп линията Димитровград–Свиленград

ЕК одобри формуляра за кандидатстване за проекта „Модернизация на железопътния участък Септември – Пловдив”

17:50 | 18.01.12 г.
Автор - снимка
Създател
Подписват с изпълнителите на ремонта на жп линията Димитровград–Свиленград

Утре официално ще бъдат подписани договорите с избраните за изпълнители за реконструкцията и електрификацията на жп линията Димитровград–Свиленград, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

За „Реконструкция и електрификация на железопътната отсечка Димитровград- Харманли“ (с приблизителна дължина на железния път 36 км) договор се подписва с „Терна” АД, Гърция, предложила цена от 136 млн. лв. без ДДС.

За „Реконструкция и електрификация на железопътната отсечка Харманли –Свиленград, (с приблизителна дължина на железния път 34 км) и рехабилитация и електрификация на железопътната линия Свиленград – граница с Гърция (с приблизителна дължина 4 км)“ договор се подписва и изпълнителя Сдружение „Железопътна инфраструктура 2011”, гр. София, предложило цена от 116,5 млн. лв. без ДДС.

„Старт инженеринг” АД подписва за „Изграждане на нови тягови подстанции в Симеоновград и Свиленград и разширение на съществуващата тягова подстанция в Димитровград“. Предложената цена е от 20,4 млн. лв. без ДДС

Проектът за електрификация и реконструкция на железопътната линия Димитровград – Свиленград се финансира основно по оперативна програма „Транспорт” и вече има одобрена апликационна форма от Европейската комисия. Бенефициент е Национална компания „Железопътна инфраструктура” (НКЖИ). 

От държавната компания пък съобщиха, че с решение на Европейската комисия от 16 януари е одобрен формулярът за кандидатстване за проекта „Модернизация на железопътния участък Септември – Пловдив”. Безвъзмездната финансова помощ по проекта е в размер на общо 494 млн.  лв., от които 395 млн. лв. са от Кохезионния фонд на Европейския съюз, а останалите средства са национално съфинасиране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още