IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пл. Димитров: Бедността в България се задълбочава с най-бързите за ЕС темпове

Според проучване на Евростат от края на 2011 г. близо 50% от населението у нас е в риск от бедност

17:26 | 17.01.12 г. 2
Пл. Димитров: Бедността в България се задълбочава с най-бързите за ЕС темпове

"В България бедността се задълбочава като в никоя друга държава от Европейския съюз. Този факт се пропуска, защото сме вкопчени във финансовата стабилност и в това какъв да бъде бюджетният дефицит".

Това съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров по повод оповестените днес резултати от проучването на Института за синдикални и социални изследвания, установило пореден ръст на потребителските цени и съответно поскъпване на живота през 2011 г. 

Според Димитров данните за миналата година сочат, че потребителската кошница на бедните поскъпва по-бързо от всички останали стоки и услуги.

Президентът на КНСБ цитира проучване на Евростат от края на 2011 г., според което 49,2 процента от населението у нас е в риск от бедност и социално изключване. Това Димитров определи като абсолютен рекорд за страната ни. 

По думите на Димитров инфлацията за изминалата година е била над планираната в бюджета, макар и не дотам драматично развила се, заради ограниченото потребление. Изчисленията на института показват, че издръжката на живота и поскъпването, измерено чрез нея, е с процент повече от официалната статистика.

По данни на НСИ 4,2 на сто е инфлацията за 2011 г., припомни Димитров.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
SEBULBA
преди 12 години
Ашкоолсун Пламенчо, браво! Изхода е бързо да забогатеем, като вземем няколко милиарда назаем и бързо ги изхарчим... (ако може ти да ги разпределяш, най-добре). И после да чакаме оберкелнера със сметката...АМАН ОТ *** - СИНДИКАЛИСТИ !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още