IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отпада регистрацията на зеленчукопроизводителите по Търговския закон

Промени в закона за стоковите борси и тържищата връщат старата практика, която улеснява стопаните при преките им продажби

15:09 | 16.01.12 г.
Отпада регистрацията на зеленчукопроизводителите по Търговския закон

До месец ще отпадне задължението за регистрация по Търговския закон на зеленчукопроизводители, които продават продукцията си на тържищата, каквито са изискванията на сегашния Закон за стоковите борси и тържищата.

Това обяви министърът на земеделието Мирослав Найденов при днешната си среща с представители от бранша, проведена в Пазарджик, съобщиха от земеделското министерство.

Връщаме нещата по стария ред, за да не са ощетени най-дребните производители, които са затруднени пряко да предлагат продукцията си на тържищата, допълни още министърът. Законовите промени са внесени в парламента и се очаква скоро да бъдат приети.

При срещата с бранша земеделският министър и директорът на Агенцията по стоковите борси и тържищата Едуард Стойчев са обещали засилен контрол  върху търговията, насочен срещу нерегламентираните търговци и прекупвачите.

За първи път тази година държавата оказва пряка подкрепа за бранша, припомни министърът. За целта са предвидени 25 млн. лева от бюджета, които ще се разпределят при изкупуването на продукцията и ще зависи от качеството и количеството на продукцията.    

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:27 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още