IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените в зимните ни курорти паднаха с около 10% след Нова година

Отстъпки в цените правят много от хотелите в Пампорово и Боровец, има намаление и на цени на ски-карти и спа услуги

11:29 | 10.01.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка:&nbsp;<a href="http://www.sxc.hu/">http://www.sxc.hu/</a></p>

Снимка: http://www.sxc.hu/

Цените на пакетните почивки в зимните ни курорти паднаха средно с около 10% след току-що отминалите Коледни и Новогодишни празници, казаха за Investor.bg хотелиери.

Този спад в цените след празниците не е нещо необичайно, но сега намалението е малко по-голямо отколкото през миналата година по това време. Причината за намалението на цените е стремежът на хотелиерите да привлекат повече туристи – както чуждестранни, така и български.

В момента за почивка в Банско се предлагат оферти за хотели „три звезди“ за полупансион (нощувка и закуска плюс обяд или вечеря) за по 35 лева на човек (70 лева на стая) при заявени поне две нощувки. 

Отстъпки в цените правят и много от хотелите в Пампорово и Боровец, има намаление и на цени на ски-карти и спа услуги. В други случаи за същата цена като през декември се предлагат повече възможности за ползване на спа-центъра на хотела, поясняват от бранша. 

Прекъснатото през последните няколко дни поради авариите електроснабдяване, а и отчасти водоснабдяване в Пампорово и Чепеларе обаче не се отразява добре на посещаемостта на тези курорти, споделиха загрижени хотелиери. Част от туристите от засегнатите хотели вече си тръгнаха, без да дочакат възстановяването на електроснабдяването и водоснабдяването, което продължи цели 2-3 дни.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още