IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Парламентът е приел 156 закона през 2011 г.

От началото на мандата депутатите са гласували близо 400 закона

23:11 | 05.01.12 г. 1
<p>
	Снимка: БТА</p>

Снимка: БТА

Народното събрание е приело 156 закона, 121 решения и 2 декларации през 2011 г., показва справка, разпространена от пресцентъра на парламента. През годината са проведени 124 пленарни заседания, като 7 от тях са били извънредни.

От началото на мандата депутатите са гласували 397 закона, 340 решения и 6 обръщения и декларации на общо 322 заседания.

На най-много въпроси и питания на депутати през миналата година е отговорил министърът на здравеопазването Стефан Константинов. Следват го министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и министърът на финансите Симеон Дянков.

На най-малко въпроси са отговорили през годината спортният министър Свилен Нейков, министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев и вече бившият правосъден министър Маргарита Попова, показва още справката за дейността на Народното събрание.

Най-активни в “препитването” на министрите са били от парламентарната група на Коалиция за България. През Седмата сесия на 41-то Народно събрание, която се състоя от края на август до 21 декември 2011 г., депутатите от БСП са отправили 168 въпроса и 40 питания, а за цялата година - 526 въпроса и 125 питания.

Най-активни в задаването на въпроси към министрите са били още депутатите от парламентарните групи на Атака, Синята коалиция и ГЕРБ.

Най-много въпроси към министри през годината е задал депутатът от Синята коалиция Иван Иванов. Следват го народните представители от Коалиция за България Мая Манолова и  Корнелия Нинова. Тримата са и сред най-активните депутати от началото на мандата на Народното събрание.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:12 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
kreditkiller
преди 12 години
И всичките в полза на олигарси и монополи БРАВО
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още