IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Община Варна готви вливане на частна фирма в градския транспорт

Очаква се решение на Комисията за защита на конкуренцията по внесеното днес искане

12:53 | 05.01.12 г. 4
Община Варна готви вливане на частна фирма в градския транспорт

Общинската фирма „Градски транспорт“ ЕАД - Варна и „Транстриумф холдинг” са уведомили Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за намерението си да извършат концентрация по смисъла на Закона за защита на конкуренцията, като общинската компания придобие пълна собственост върху холдинга, съобщиха от комисията.

Уведомлението е внесено днес, като по закон тече седемдневен срок, в който се очаква да постъпят евентуални възражения от трета страна за вероятни негативни въздействия върху транспортните услуги във Варна, които биха възникнали след концентрацията, поясниха юристи.

Чрез вливането на холдинга към общинската фирма се цели да се подобрят вътрешноградските превози, особено в направлението към квартал „Аксаково“, се посочва в искането на транспортните фирми.

Създружници в „Транстриумф холдинг” са „Златни пясъци – травел инвест 2008“, която е собственик на основния капитал, и „Нарцис“ ЕООД, специализирана в транспортна дейност в страната и зад граница, показват данните от Търговския регистър.

След като юристите направят съответните анализи, КЗК ще се произнесе по искането на двете компании, поясниха от комисията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
stanislavr
преди 12 години
Създружници в Транстриумф холдинг са Златни пясъци травел инвест 2008, която е собственик на основния капитал /!!? аз го зная основен собственик на капитала ?!!/, и Нарцис ЕООД - тия са сигурно на долълнителния капитал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 0
Jay Gould
преди 12 години
Транстриумф холдинг въпреки, че имат пълен монопол (заради тях затриха частните превозвачи) закъсаха и сега общината ще им избива тъпите олигархични вложения като им купува компанията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 0
SEBULBA
преди 12 години
Киро е ***, пияница и крадец от класа! Нали уж сега в момента е десен, кви са тия крадливи левичарски изпълнения?Да припомним:"Веднага, след като през 2007г. спечели третия си мандат, кметът на Варна Кирил Йорданов купи за собствените си нужди служебен мерцедес S-класа. Обявената тогава цена бе около 300 хил. лв. Мерцедесът бе регистриран и с т.нар. "златен номер" с пет единици (В11111В). Справка в КАТ показва, че само неговата цена е между 3 и 5 хил. лв.През 2012г поддръжката само на кметския мерцедес ще струва на данъкоплатците във Варна 90 хил. лв."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
Jay Gould
преди 12 години
Транспорта може да се подобри като се пуснат частници, както бе в началото на 90 те години, когато в радиус от 30 км имаше автобуси и маршрутки през 5-10 мин по 24 часа в денонощие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още