IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Регистрирана е нова Асоциация за защита на фирмите

Целта й е да осигури правна подкрепа на бизнеса пред европейските законодателства и съдилища

11:36 | 30.12.11 г.
Регистрирана е нова Асоциация за защита на фирмите

Наскоро създадената Асоциация за защита на фирмите има за цел да осигури защита на фирмите пред европейските законодателства и съдилища, съобщи в интервю за БНР адвокатът Ивелина Илиева, представител на новата организация.

Сред задачите на обединението ще бъдат и законодателни инициативи, които да неутрализират някои вредни практики, увреждащи дейността на действащите фирми, поясни Илиева. 

От новата асоциация предлагат промени в закона за ДДС, в частта за отговорността на лицата, участвали при злоупотреби. Юристите предлагат да се носи солидарна отговорност по член 177, така че нарушителите да плащат съответните данъци. Изменения ще се наложат и в данъчноосигурителния процесуален кодекс. 

Представителите на новата организация са поискали среща с председателя на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова, за да представят своите предложения.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:31 | 26.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още