IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нови дирекции в икономическото ведомство ще следят за иновациите и малкия бизнес

Досегашната дирекция "Инвестиционна политика" в министерството на икономиката се разделя според новата структура на ведомството, приета днес от кабинета

15:18 | 28.12.11 г. 2
Нови дирекции в икономическото ведомство ще следят за иновациите и малкия бизнес

Дирекцията "Инвестиционна политика" в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) се разделя и на нейно място ще действат две нови структури, реши правителството на днешното си заседание.

Предвижда се създаване на дирекция "Инвестиции, иновации и предприемачество", в която ще работят 23 души, съобщиха от правителствената пресслужба. Дирекцията ще отговаря за развитието на политики за иновациите и инвестициите в средносрочен план.

Създава се и също дирекция "Бизнес среда и политика за малките и средните предприятия", в която ще бъдат назначени 21 души. Дирекцията ще се занимава с политиката за подобряване на бизнес средата чрез облекчаване на регулаторната и административната тежест.

Тя ще разработва мерки за повишаване на конкурентоспособността на българската икономика и за прокарване на политики за развитието на малките и средните предприятия, гарантиращи устойчив икономически растеж.

Правителството одобри и промени в администрацията на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Намалява се броят на дирекциите в специализираната администрация на енергийния регулатор, без това да се отрази върху намаление на щата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
bbzz24
преди 12 години
така е, но когато на гърба на всеки работещ има по 1 пиявица, която му смуче кръвта скоро настъпва гибел за цялата 'екосистема' :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
Jay Gould
преди 12 години
Криза има само за балъците които не са на държавна софра..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още