IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Здравната каса подписа рамковите договори с лекари и зъболекари

Ведомството ще плаща за нови клинични процедури при хемодиализа и химиотерапия, диспансерно наблюдение на онкоболните и транспорт на пациентите на хемодиализа

20:10 | 22.12.11 г.
Здравната каса подписа рамковите договори с лекари и зъболекари

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) подписа с управителните съвети на Българския лекарски съюз (БЛС) и Българския зъболекарски съюз (БЗС) Националните рамкови договори (НРД) за 2012 година за медицински и за дентални дейности, съобщиха от касата.

Ведомството посочва, че безплатни изследвания ще се полагат и на пациентите, които са отишли при лекар-специалист без направление от личния лекар.

Друг нов момент в рамковия договор е, че личните лекари ще провеждат диспансерното наблюдение на повече заболявания в областта на ендокринологията, сърдечно-съдовите и други заболявания.

Общопрактикуващите лекари ще могат да назначават на хронично болните си пациенти и високоспециализирани изследвания, така че пациентите ще могат да отидат на консултация при специалист с готови изследвания.

В болничната помощ здравната каса ще плаща за нови клинични процедури при провеждане на хемодиализа и химиотерапия, както и диспансерното наблюдение на онкологично болните. Касата ще плаща и транспорта на пациентите на хемодиализа.

В областта на денталната медицина обаче в рамковия договор се запазват параметрите от тази година и касата няма да плаща за повече дейности.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още