IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбата на държавните 33% в ЕВН на фокус през седмицата

БНБ ще обяви размера на лошите и преструктурираните кредити към края на ноември

07:50 | 19.12.11 г.
Продажбата на държавните 33% в ЕВН на фокус през седмицата

За понеделник (19 декември 2011 г.) е насрочено общо събрание на акционерите в Далия АД.

Във вторник (20 декември) НСИ ще обяви индекса на разходите за труд през третото тримесечие на 2011 г., както и икономическите сметки за селското стопанство през 2011 г.

В сряда (21 декември) е събитието на седмицата. Само 2 седмици след потвърждаване на проспектите от КФН, държавните дялове от по 33% в капитала на ЕВН България Електроразпределение и ЕВН България Електроснабдяване ще бъдат предложени на аукцион.

1 373,92 лв. е минималната цена за акция от ЕВН България Електроразпределение АД и 120,31 лв. за ЕВН България Електроснабдяване АД.

Всички акции ще се предложат още в първия ден, а те са по около 50 000 и в двете дружества. Поради това може мажоритарният собственик да купи почти всичките.

Общата стойност на пакетите от двете дружества е около 78 млн. лв. по минимални цени.

Също така в сряда НСИ ще информира за индексите на цени на износа и вноса по предварителни данни. За сряда е насрочено и общо събрание на акционерите в Металик АД.

За четвъртък (22 декември) са насрочени общи събрания на акционерите в Соларпро холдинг АД и на облигационерите в Ай Ти Ди Нетуърк АД.

В петък (23 декември) БНБ ще обяви размера на лошите и преструктурираните кредити към края на ноември и размера на брутния външен дълг в края на октомври.

Свързани компании:

ЕВН България Електроснабдяване АД(1EV)

ЕВН България Електроразпределение АД(EV6)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:47 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още