IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Проектът за пенсионните мултифондове ще е готов до юни 2012 г.

Предвижда се мултифондовете да дадат по-широк избор на осигурените лица по отношение на пенсионните схеми

13:54 | 14.12.11 г. 3
Проектът за пенсионните мултифондове ще е готов до юни 2012 г.

През юни 2012 година ще бъде готов законопроектът за създаване на пенсионни мултифондове. Чрез тях ще се въведат няколко пенсионни продукта - с консервативна, балансирана и с агресивна стратегия за инвестиране.

Това обяви днес Ангел Джалъзов, заместник-председател на Комисията за финансов надзор на международната конференция "Перспективи за развитие на небанковия финансов сектор". 

„Пенсионните фондове са едни от основните институционални инвеститори на капиталовия пазар. С мултифондовете предвиждаме да дадем малко по-широк избор на осигурените лица по отношение на пенсионните схеми“, аргументира се Джалъзов.

Обсъждането да бъдат въведени мултифондовете в допълнителното пенсионно осигуряване (за родените след 1959 г.) започна в България преди няколко години. Според експертите чрез тях всеки работещ сам ще избира по какъв начин да се управляват част от парите му за пенсия. Досега развитие по темата нямаше.

Сега Комисията за финансов надзор си е поставила за цел мултифондовете да станат факт през 2012 г.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:59 | 06.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
srs
преди 12 години
"Според експертите чрез тях всеки работещ сам ще избира по какъв начин да се управляват част от парите му за пенсия." Щом като сами ще избираме,трябва да има и четвърти вариант : Да си избираме сами конкретно в кои акции да ми се инвестират парите. , т.е. сам да си управлявам портфейла.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
suniverse
преди 12 години
Кой изпълнява функцията на сервитьорка на принудителните задължителни частни пенсионни фондове?http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/12/09/waitress-of-mega-fack-private-funds/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
suniverse
преди 12 години
Пенсионни мултифондове оправданието защо парите за пенсия са изчезналиhttp://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/12/01/mega-fack-multifunds/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още