IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ивайло Московски: В "Български пощи" предстоят тежки реформи

В железниците ще се инвестира, когато се реформират, категоричен е транспортният министър

16:17 | 13.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
Ивайло Московски: В "Български пощи" предстоят тежки реформи

В „Български пощи“ предстоят тежки реформи, вероятно подобни на тези в БДЖ. Това стана ясно от думите на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на проведената днес годишна среща на правителството с бизнеса.

Той посочи, че се е избързало с либерализацията на пазара на пощенски услуги, в резултат на което държавните пощи са недостатъчно конкурентоспособни спрямо частните оператори. „В „Български пощи“ предстоят непопулярни мерки, защото тази година дружеството е губещо“, добави министърът. 

Относно продължаващата стачка в БДЖ министърът отново коментира, че реформите са неизбежни, защото чак след като железниците станат по-ефективни, има логика да се инвестира в нов подвижен състав. Московски даде пример, че докато в Европа 1 км жп ифраструктура се поддържа средно от 2,5 заети, то при нас те са средно 4,3 човека.

Един от най-важните приоритети на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията през следващата година ще бъде създаването на работещо електронно правителство в услуга на гражданите и бизнеса, подчерта Ивайло Московски.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:35 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още