IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поскъпването на газа с 18% от 2012 г. е неоснователно, според енергийния регулатор

До седмица ще се разбере дали от 1 януари ще поскъпне парното, съобщи председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев

12:11 | 13.12.11 г. 1
Поскъпването на газа с 18% от 2012 г. е неоснователно, според енергийния регулатор

Няма основание за предложеното от „Булгаргаз“ поскъпване на природния газ с 18% от началото на следващата година.

Това коментира пред журналисти председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев, цитиран от БТА.

До седмица ще е ясно дали ще може да се намери начин увеличението на цената на природния газ да е такова, че да няма поскъпване на топлинната енергия, каза още Ангел Семерджиев.

Той съобщи, че регулаторът е започнал анализ на данните в заявлението на държавния доставчик за цената на газа от 1 януари 2012 г. „Подготвили сме въпроси, които искаме допълнително да изясним с "Булгаргаз", за да се уверим дали начинът, по който е образувана цената, отговоря на изискванията на наредбата и дали са използвани всички възможности за намаляване на цената“, поясни той.

Според Ангел Семерджиев дружеството действително има недовзет приход, който трябва да се вземе предвид. По думите му трябва обаче да се изчака края на това тримесечие, за да се види дали този недовзет приход няма да се намали.

В заявлението на "Булгаргаз" е посочено, че има увеличение на цената на газа, купуван от местен добив, но това увеличение не е толкова голямо, коментира още Семерджиев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Спящият бик
преди 12 години
Поредната серия на "добрия и лошия полицай".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още