IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отложиха делото по отнемане на лиценза на „Лукойл Нефтохим“

Съдът е изискал по-точна експертна оценка от вещите лица относно монтирането на измервателните уреди

14:48 | 12.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
Отложиха делото по отнемане на лиценза на „Лукойл Нефтохим“

Делото, заведено от "Лукойл Нефтохим Бургас", срещу отнемането на лиценза за данъчен склад на рафинерията и на пристанище „Росенец“ от Агенция "Митници" беше отложено за 24 януари 2012 г., съобщи БНР.

Причината е, че трите вещи лица, които съдът назначи за установяване на факта дали към момента на отнемане на лиценза на рафинерията – 26 юли, са били монтирани изискваните уреди, не са отговорили точно.

Няколко дни по-късно съдът възстанови лиценза на рафинерията до окончателното решение на делото, което трябва да заключи дали лицензът е отнет правомерно.

Въз основа на своята проверка вещите лица са констатирали какво е положението с монтирането на въпросните измервателни уреди към ноември, а не към края на юли, както е постановил съдът на предишно заседание.  

Съдията от Софийски административен съд е постановил да се направи по-точна експертиза в рамките на месец и половина, след което делото ще продължи.

Това е второто отлагане на делото заради уточняване на експертни оценки относно монтирането на уредите, даващи постоянна информация на Агенция "Митници" за количествата, идващи и излизащи горива от пристанището и рафинерията.

Преди седмица директорът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов коментира, че очаква до средата на януари рафинерията да монтира измервателните уреди. В такъв случай вероятно делото ще се прекрати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още