IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фермерите спират протестите временно до края на януари 2012 г.

Браншът получи уверение от кабинета, че субсидиите ще бъдат изплатени още в първия месец на следващата година

14:14 | 07.12.11 г.
Фермерите спират протестите временно до края на януари 2012 г.

Зърнопроизводителите отстъпиха за пореден път пред обещанията на кабинета и преди час решиха да прекратят протестите, след като от земеделското министерство е обещано субсидиите за декар обработваема площ за целия бранш да бъдат изплатени до края на януари 2012 г. вместо до края на юни.

„Убедихме се, че след като бюджетът не разполага с обещаните бюджетни доплащания, по-добре да получим бързо дори това, което е във възможностите на държавата. Затова оттегляме машините“, съобщи за Investor.bg председателят на тракийския съюз на зърнопроизводителите Георги Балев. 

"Имаме уверение, че ще бъдат изплатени и 70-те милиона лева държавни помощи, с които се покрива част от акциза за горивата", обясни Румяна Ангелова, секретар на националната асоциация на зърнопроизводителите.

Нотификацията за тази държавна помощ важи за 2012 г. и според Ангелова е възможно тя да се изплати още през януари.

Въпреки че земеделците се оттеглят от протестите, те са категорични, че при неспазване на поредното обещание, ще подновят демонстрациите си през февруари 2012 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:01 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още