IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фермерите влизат с машините в София във вторник

След няколкочасово обсъждане комитетът на протестиращите земеделски производители реши да продължи с демонстрациите

18:12 | 02.12.11 г. 1
Фермерите влизат с машините в София във вторник

Протестиращите земеделски производители не се отказват от протестите в София, а само ги отлагат за вторник, когато се очаква да получим съответните разрешения от Столичната община и полицията.

Това съобщи за Investor.bg зам.-председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Радослав Христов след продължилото няколко часа заседание на стачния комитет.

"След вчерашната среща с председателя на парламентарната комисия по земеделие Десислава Танева и земеделския министър Мирослав Найденов получихме обещание за известно компенсиране на намаления бюджет с национални доплащания за акциза на горивата. Днес обаче стана ясно, че то не е прието от финансовия министър, затова продължаваме с протестите", ообясни още Христов.

Днес зърнопроизводителите отново блокираха пътища от републиканската мрежа. Машините бавно се придвижват съм столицата.

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
STRAHO
преди 12 години
Взимат над 80% от парите за земеделие и пак протестират. А останалите земеделски производители, които са над 95% а делят под 20% от парите си траят! /процентите са приблизителни/!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още